Igualada Som-hi obre una ronda de reunions amb els agents socials i econòmics per impulsar l’economia i l’ocupació

La candidatura de progrés Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha encentat les primeres reunions de campanya amb els agents socials i econòmics de la ciutat. Ho fa per compartir el seu programa electoral en els àmbits de lluita contra l’atur i polítiques socials de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. La primera trobada ha estat amb els sindicats CCOO i UGT. Per els propers dies també s’han agendat reunions del candidat a l’alcaldia Jordi Cuadras i altres membres de la llista com la número 2 Montse Montaña, la treballadora social Irene Gil o l’empresari Manel Pla, amb la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Associació dels Polígons dels Plans, Càritas i altres entitats de l’àmbit social i econòmic.

Igualada Som-hi preveu actuar amb plans que generin ocupació per a col·lectius en dificultats per a trobar feina és un dels objectius d’Igualda Som-hi, amb especial atenció als majors de 45 anys, joves i dones, ja que l’atur femení és del 60%. També dotar el territori de tot allò que el faci competitiu. En l’àmbit del sòl industrial, Igualada Som-hi defensa una “política amb consens social, econòmic i polític en l’àmbit de la Conca i sempre que vagi lligada a inversions prèviament confirmades amb prioritat per aquelles que tinguin en compte la innovació i la sostenibilitat i generin llocs de treball amb salaris i condicions dignes”. També aquelles que permetin “poder fer força per tenir infraestructures i comunicacions com el tren gran i ràpid amb Barcelona”.

Altres punts que Igualada Som-hi comparteix amb els agents socials i econòmics a les reunions és l’incentiu de l’economia circular, fer front al repte de la indústria 4.0 amb l’objectiu de ser la primera ciutat mitjana de Catalunya que aposti pel 5G després de Barcelona, la unió de les borses de treball de la comarca i reactivar el Consell Econòmic i Social (CESCA) per pactar polítiques conjuntes. Garantir l’accés a l’habitatge, la tarifació social per accedir als serveis públics i plans per ajudar a les persones en situació de pobresa són altres mesures compartides amb les entitats del tercer sector que defensa la candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *