Igualada Som-hi proposa crear la regidoria de Feminisme i LGTBI  per promoure la igualtat i la diversitat, un Pla Cultural i la Setmana de l’Esport

La candidatura de progrés Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) continua presentant el seu programa electoral. Aquesta setmana ha destapat les propostes en els àmbits de Feminisme i LGTBI, cultura i esport.

Igualada Som-hi proposa crear una regidoria de Feminisme i LGTBI per promoure polítiques transversals a tot l’Ajuntament que treballin per la igualtat entre les dones i els homes i pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. L’objectiu és fer d’Igualada una ciutat que posi en valor la seva diversitat i on tothom se senti lliure d’estimar com vulgui. Després de reunir-se amb diferents persones del col·lectiu LGTBI, Igualada Som-hi es compromet a impulsar un Centre LGTBI a nivell comarcal per lluitar contra la invisibilitat del col·lectiu, l’assetjament o les dificultats per a trobar feina, sobretot de les persones transsexuals, a més de ser un espai que doni eines de suport a les persones del col·lectiu i les seves famílies. També impulsarà el Consell Municipal de Dones i el Consell Municipal LGTBI per a pactar, de manera participativa, les polítiques de la regidoria, a més de donar recolzament a la commemoració del 28 de juny, que és el dia de l’Orgull LGTBI.

D’altra banda, la número 2 de la candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, Montse Montaña, ha explicat que “el problema de la violència masclista no és aliè a la nostra ciutat. Segons dades de l’Observatori d’Inclusió Social d’Igualada del 2017 van ser ateses pel SIAD 158 dones de la ciutat, una cinquantena de les quals per violència masclista”. Per això, Igualada Som-hi es compromet a posar els recursos necessaris per contribuir a l’objectiu d’eradicar la violència masclista, a través de programes per a la prevenció i educació, comptant amb les entitats de dones i actuant sobretot en la població adolescent.

 

Política cultural definida

Pel que fa a la política cultural, Igualada Som-hi celebra que a la ciutat s’hi facin “moltes coses”, però remarca que “li cal una política cultural clara i definida”. El candidat Jordi Cuadras ha explicat que la candidatura proposa crear un  Pla Cultural i d’Equipaments. Com a mesures a incloure dins aquest pla, Igualada Som-hi proposa convertir l’Escorxador en una sala polivalent d’activitats culturals que descongestioni el Teatre Municipal l’Ateneu. Cuadras ha explicat que proposen centrar l’activitat del teatre en fer-hi teatre i música. Per a fer les funcions d’auditori de música, Igualada Som-hi proposa la instal·lació d’una “petxina acústica” a l’interior de l’escenari per acollir concerts amb qualitat.

La reactivació de l’Institut Municipal de Cultura com a espai de participació, una finestra única per les entitats per posar-los fàcil la seva interlocució amb l’Ajuntament alhora de fer tràmits i la creació d’una segona biblioteca municipal i sala d’estudi al nord de la ciutat per la població de Set Camins, Poble Sec i les Comes, són altres mesures de l’àmbit cultural incloses dins el Pla d’Equipaments que caldria redactar. La candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta també preveu completar el recorregut museístic de la ciutat amb l’impuls del Museu del Tèxtil i la Moda a la sala de les Encavallades de l’actual museu i crear la Targeta Igualada Cultura per a garantir l’accés a la cultura a tothom.

 

Aposta per l’esport

L’encarregat de presentar les mesures de l’àmbit de l’esport ha estat el número 11 de la candidatura, el jugador d’hoquei Edu Fernández: “L’esport és una gran eina per a tenir una societat més cohesionada i saludable. L’activitat esportiva de la ciutat és molta i abarca diversos sectors de població i cal destacar el paper de les entitats, clubs i col·lectius que ho fan possible. Volem que Igualada sigui una ciutat esportiva i volem que tothom qui fa esport a Igualada tingui totes les facilitats per a fer-ne, ja sigui als clubs i entitats o pel seu compte”.

Igualada Som-hi vol reactivar la Setmana de l’Esport perquè escoles i col·lectius de diferents edats de la ciutat tornin a tenir en aquesta activitat un punt de trobada i intercanvi d’activitats esportives. D’altra banda, la candidatura també proposa un correcte manteniment de les instal·lacions esportives com els vestuaris de la piscina de les Comes i l’Estadi Atlètic o el gimnàs de les Comes. L’aposta perquè el Patronat Municipal d’Esports sigui l’espai de participació on entitats, clubs i ajuntament pactin les polítiques esportives, promoure la igualtat entre l’esport femení i masculí i la inclusió social i de persones amb diversitat funcional, i instal·lar estructres de gimnàs de carrer a tots els barris i un Skate Park al parc de Valldaura, són altres propostes en l’àmbit esportiu.