Igualada Som-hi proposa plans contra l’atur, Hospital amb tots els professionals, escola bressol a Cal Badia i tarifació social

La candidatura de progrés Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha presentat més mesures de les 111 propostes que formen el seu programa electoral per a les eleccions del 26 de maig que aquest divendres, coinicidnt amb l’inici de la campanya, quedarà penjat a igualadasomhi.cat. El candidat Jordi Cuadras i diferents membres de la llista han explicat les propostes en els àmbits d’ocupació, educació, salut i serveis socials.

Pel que fa a la lluita contra l’atur, Cuadras s’ha compromès a treballar l’àmbit econòmic amb rigor i ha censurat que l’alcalde Marc Castells “hagi basat tota la política econòmica del govern, durant 8 anys, sobre un titular buit de contingut com era la promesa incomplerta de portar inversions industrials”. Igualada Som-hi proposa “passar pàgina d’aquesta manera de fer i centrar-se en ajudar a les persones que es troben sense feina amb les eines necessàries perquè en trobin”. Jordi Cuadras ha afirmat que “volem que la roda que fa funcionar la ciutat, rodi per a tothom i no només per alguns”.

La candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta proposa plans contra l’atur amb una atenció especial a frenar l’atur femení, que és del 60%, el de persones majors de 45 anys, que és del 52%, i el dels joves, que s’apropa al 10%. També s’impulsaran ajudes a empreses que contractin persones sense feina d’aquests col·lectius de risc i a persones amb diversitat funcional, a més d’ajudar els petits empresaris i autònoms perquè creïn ocupació. Jordi Cuadras ha anunciat que “si governem, una de les primeres accions que farem serà unir totes les borses de treball que existeixen a la ciutat i a la comarca d’administracions i entitats en una de sola per facilitar els processos de cerca de feina”. La reactivació del CESCA per pactar polítiques econòmiques d’atracció d’inversions amb els actors socials i econòmics és una altra de les mesures proposades, a més de recolzar nous models econòmics com l’economia social i solidària, l’emprenedoria col·lectiva i les cooperatives.

 

Hospital, CAPs i servei bucodental

La número 2 d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta), Montse Montaña, ha presentat les propostes en l’àmbit de la salut. La candidatura es compromet a lluitar perquè l’Hospital i els CAPs tinguin tots els professionals necessaris, davant la manca d’acció del govern actual. Igualada Som-hi destaca que “volem que el govern d’Igualada defensi el sistema sanitari públic i de qualitat, governi qui governi a la Generalitat. No pot ser que l’Hospital i els CAPs pateixin el que estan patint i que ni l’Ajuntament ni la consellera de Salut, en mans de la igualadina Alba Vergés, no hi posi remei. Aixecarem aquesta bandera”.

Una de les mesures que Igualada Som-hi impulsarà són cobertures de salut bucodental a la població en risc d’exclusió i vulnerabilitat econòmica, sobretot d’infants i joves, tot aplicant la tarifació social. De fet, el 12% de la població de Catalunya no pot accedir al dentista per motius econòmics i hi ha en tràmit una llei per garantir-ho des del sistema públic. Igualada Som-hi proposa avançar-se i mentre no arriba aquesta mesura, aplicar-la a nivell municipal. També es vol garantir l’accessibilitat al sistema sanitari a tota la ciutadania tot assegurant l’empadronament i l’accés a la targeta sanitària sense exclusions.

 

Quarta escola bressol a Cal Badia

En l’àmbit educatiu, Igualada Som-hi es marca lluitar contra la segregació escolar amb una millor distribució dels alumnes, marcar una ràtio d’alumnes idònea per a la ciutat i garantir una igualtat de condicions de tots els centres de la ciutat perquè totes les escoles “siguin de primera”. Una de les mesures és reobrir la quarta escola bressol pública que CiU i ERC van tancar des del govern de l’Ajuntament i ubicar-la a Cal Badia per dotar tota la zona est d’un recorregut educatiu dels 0 als 18 anys amb l’escola bressol proposada, que quedaria a tocar de l’escola Gabriel Castellà i l’Institut Badia i Margarit.

Igualada Som-hi també impulsarà una xarxa d’acompanyament acadèmic als alumnes de famílies que no puguin assumir aquest cost, potenciarà l’educació de les arts amb tarifació social per accedir a l’escola de música i altres centres artístics i impulsarà el pla “Camí segur a l’escola” perquè infants i joves puguin arribar als centres educatius a peu i en bicicleta amb seguretat, tot promovent hàbits sostenibles.

 

Tarifació social

La número 4 de la llista d’Igualada Som-hi, Irene Gil, ha explicat els punts del programa referents a les polítiques socials. En aquest sentit destaca l’aposta per la tarifació social amb la qual els preus i taxes d’accés als serveis públics es marquen en funció de la renda (centres cívics, equipaments esportius, escoles artístiques municipals, escoles bressol i altres).

La candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta també té al programa impulsar plans de xoc contra la pobresa energètica, contra la pobresa infantil i de les persones grans i per garantir una alimentació saludable a tota la població en situació de risc. Una altra de les propostes és introduir mesures de Responsabilitat Social en les clàusules per a la
contractació d’empreses que treballin per a l’Ajuntament i crear un programa d’ajudes per a les famílies monoparentals i monomarentals en situació precària.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *