Igualada Som-hi explica el seu pla “Barris de primera” als barris de la ciutat

La candidatura Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha visitat cinc barris de la ciutat en un sol cap de setmana amb diferents parades per explicar-hi el seu pla “Barris de primera”. Aquesta és una de les 111 propostes que porta alprograma electoral i ha estat una de les primeres que ha destapat. El programa barris de primera és un pla que afecta tots els barris de la ciutat perquè “a Igualada deixi d’haver-hi barris de primera i de segona”. El candidat a l’alcaldia Jordi Cuadras i la resta de membres de la llista han visitat els barris i han explicat als veïns les propostes per cada zona. En global, el pla “Barris de primera” és un pla perquè tots els barris d’Igualada tinguin els serveis i equipaments necessaris. Tal i com explica Ciadras “volem que tots els barris tinguin el seu batec i que facin bategar la ciutat”.

La candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta proposa que cada barri tindrà el seu eix comercials amb més espais pels vianants tot començant pel carrer Pau Muntadas al barri de Montserrat, el carrer Masquefa a Set Camins i l’avinguda de la Pietat al barri de Fàtima. Una altra de les mesures és que cada barri tingui una sala d’estudi per posar les màximes facilitats als estudiants de la ciutat. Una de les primeres a fer-se serà al barri de Set Camins, en un solar de propietat municipal que hi ha l’avinguda Doctor Pasteur. Igualada Som-hi també proposa ubicar gimnasos de carrer a tots els barris de la ciutat per apropar l’activitat esportiva a tothom i impulsar activitats culturals a cada barri d’acord amb el teixit associatiu de cada zona. El regidor de barri i assemblees anuals amb la presència de l’alcalde a cada districte són altres mesures proposades.

A més de fer bategar els barris, Jordi Cuadras explica que “volem que estiguin connectats i per això necessitem artèries”. I per crear aquestes artèries, una de les propostes és la proposta d’instal·lació de rampes mecàniques als trams de més desnivell del carrer Lleida i l’avinguda Balmes, tot seguint un model de mobilitat aplicat amb èxit en ciutats com Vitòria, Santander i Badalona per garantir la mobilitat a peu, en cadira de rodes cotxets per a tothom. Amb aquesta mesura, assumible per un Ajuntament com el d’Igualada, queda resolta per sempre més la connexió nord-sud i es dona una facilitat d’accés als veïns de Set Camins, Poble Sec i les Flors, que és on hi viu la meitat de la població d’Igualada per anar a comprar, passejar o a fer oci.

 

Inici de campanya dijous

Igualada Som-hi obrirà la campanya electoral al local electoral de la Rambla de Sant Isidre, davant el Foment, amb la tradicional enganxada del primer cartell. Serà aquest dijous a les 12 de la nit. A partir de les 11, però, tothom qui vulgui està convidat a compartir l’inici de campanya amb Jordi Cuadras i el seu equip al mateix local. La mateixa nit d’inici de campanya, el programa complet amb els 111 punts per “guanyar i governar” quedarà penjat a la web igualadasomhi.cat.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *