Igualada Som-hi proposa rampes automàtiques al carrer Lleida i l’avinguda Balmes per connectar el nord i el sud de la ciutat

La candidatura de progrés Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha començat a explicar el seu programa electoral, que compta amb 111 propostes. A falta de quatre setmanes pels comicis, el primer tema a destapar han sigut les polítiques pels barris i les polítiques d’habitatge que Igualada Som-hi es compromet a fer els propers quatre anys si guanya les eleccions del 26 de maig.

El candidat a l’alcaldia Jordi Cuadras ha presentat el pla “Barris de primera” que impulsaran des del govern perquè tots els barris de la ciutat tinguin els serveis, equipaments i infraestructures necessàries. La mesura estrella del pla és instal·lar dues rampes automàtiques al carrer Lleida i l’avinguda Balmes per salvar el desnivell nord-sud i garantir una mobilitat ràpida i fàcil entre aquestes dues zones de la ciutat. Cuadras detalla que “quan parlem de la connexió entre els diferents barris, resoldre la comunicació nord-sud de la ciutat és el principal repte que té Igualada. Les dades ens diuen que al nord de la ciutat hi viu una tercera part d’Igualada i proposem les rampes automàtiques en aquests dos vials per resoldre, per sempre més, aquest repte que té la ciutat”.

Jordi Cuadras ha explicat que la candidatura ha encarregat un estudi tècnic a una empresa d’enginyeria que avala aquesta proposta i que parteix d’experiències d’èxit de ciutats com Vitòria o Santander. Cuadras es compromet a fer-la realitat durant el proper mandat si Igualada Som-hi guanya les eleccions. Al carrer Lleida la rampa automàtica aniria del passeig Verdaguer fins al carrer Margarides en dos trams per la vorera dels Jutjats i a l’avinguda Balmes transcorreria des de la carretera de Manresa fins al carrer del Bruc en tres trams per la vorera est. Les rampes garantiran l’accés des del Poble Sec a una zona com la de la Masuca on hi ha serveis i equipaments com el Mercat, els Jutjats, el futur Campus Universitari i la futura seu de l’INEM. En el cas de l’avinguda Balmes serviria per apropar els veïns de Set Camins al centre i augmentar la mobilitat al sud de l’avinguda Balmes, al parc de l’Estació i garantir un fàcil accés amb l’Escorxador que la candidatura planteja que sigui un pol d’activitat cultural.

 

Eixos comercials i de vianants als barris

Pel que fa als barris, dins el pla “Barris de primera”, Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) es compromet a garantir uns mateixos equipaments i serveis per tots els barris. D’aquesta manera, cada barri tindrà el seu eix comercials amb més espais pels vianants tot començant pel carrer Pau Muntadas al barri de Montserrat, el carrer Masquefa a Set Camins i l’avinguda de la Pietat al barri de Fàtima. Una altra de les mesures és que cada barri tingui una sala d’estudi per posar les màximes facilitats als estudiants de la ciutat. Una de les primeres a fer-se serà al barri de Set Camins, en un solar de propietat municipal que hi ha l’avinguda Doctor Pasteur. Igualada Som-hi també proposa ubicar gimnassos de carrer a tots els barris de la ciutat per apropar l’activitat esportiva a tothom i impulsar activitats culturals a cada barri d’acord amb el teixit associatiu de cada zona. El regidor de barri i assemblees anuals amb la presència de l’alcalde a cada districte són altres mesures proposades.

Pel que fa al barri del Rec, Cuadras entén l’actuació que s’hi ha de fer en el marc de l’actualització del Pla Urbanístic “perquè el Rec tingui la capacitat de reinventar la ciutat dins la ciutat. És una gran oportunitat per Igualada”. El candidat d’Igualada Som-hi aposta per fer del Rec “un barri europeu. Axiò vol dir, un barri verd, creatiu, tecnològic i pacificat. I un barri amb habitatges, comerços i indústria”.

 

Impuls d’un Pla Local per facilitar l’accés a l’habitatge

Pel que fa a les polítiques d’habitatge, l’encarregada de presentar-les ha estat la número 2 d’Igualada Som-hi, Montse Montaña: “Tothom qui vulgui viure a Igualada, ha de poder viure a Igualada. No potser que a la nostra ciutat no es garanteixi el dret a l’habitatge a tothom. Per això volem impulsar les polítiques públiques necessàries per garantir aquests dret, davant d’un govern de Marc Castells que no ha fet cap política d’habitatge els darrers 8 anys. Davant aquesta manca d’acció, nosaltres volem actuar. A més, la política d’habitatge és una política social i de salut”.

Montaña destaca que “el parc d’habitatge social és pràcticament inexistent, s’ha produït un augment del preu del lloguer d’un 20 % els darrers dos anys, situant-se en 447€/mes de mitjana, entre el 2013 i el 2017 hi ha hagut 828 desnonaments, 534 dels quals per impagament del lloguer, i existeixen aproximadament 2.000 pisos buits segons la PAH. Tot plegat dificulta l’accés a l’habitatge, sobretot a persones en risc d’exclusió i impedeix l’emancipació dels joves”.

La candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta també impulsarà el Pla Local d’Habitatge que el govern actual ha renunciat a fer. Convocarà ajudes al lloguer i a la rehabilitació de pisos buits, impulsarà habitatge públic i actuarà davant les màfies que ocupen pisos i donarà sortida a les famílies afectades. El programa d’Igualada Som-hi també inclou el suport a noves fórmules d’habitatge: masoveria urbana, cooperatives d’habitatge i habitatges amb espais comuns i sense segregació.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *