Jordi Cuadras denuncia l’incompliment de la promesa de Marc Castells d’atraure inversions després de 8 anys al govern

En el moment de fer valoració dels 8 anys de govern de Marc Castells a l’Ajuntament, Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha censurat l’incompliment del que va ser la principal promesa de l’alcalde de la ciutat al 2011: atraure inversions industrials. La candidatura d’esquerres i progressista considera que 8 anys són suficients com per valorar la diferència entre allò que es va prometre i allò que s’ha fet. Les inversions industrials s’ha demostrat que van ser un simple eslògan electoral perquè el que ha acabat atraient la ciutat han estat quatre supermercats amb requalificacions urbanístiques a mida, un Burguer King i un Massimo Dutti.

Quan falten quatre mesos per les eleccions municipals, el candidat a l’alcaldia Jordi Cuadras ha assegurat que “des d’Igualada Som-hi ens comprometem a no fer promeses buides de contingut ni a vendre fum. Abans de prometre noves inversions industrials, el que prometem és que treballarem per fer d’Igualada una ciutat competitiva perquè aquestes puguin venir. I ho farem en tres àmbits: reclamació de millors comunicacions amb Barcelona per atraure talent i oportunitats amb el carril Bus-VAO de la B-23 com a mesura a curt termini i un tren gran i ràpid com a mesura a mitjà termini, planificació urbanística per evitar que la ciutat del segle XXI continuï sotmesa a un POUM de fa més de 30 anys, i la reactivació de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena que impulsi polítiques de dinamització econòmica conjuntes per fer d’aquest territori un territori d’oportunitats”.

Cuadras denuncia que “cap d’aquestes accions, que són la base per tenir una ciutat competitiva que pugui atraure inversions, han estat plantejades pel govern del PDECat durant 8 anys. O es posen sobre de la taula o arribarà un dia en el qual la ciutat deixarà de tirar i haurem perdut el futur. Estem a la pròrroga per guanyar aquest futur i a les properes eleccions ens hi juguem això per fer d’Igualada una ciutat on viure, treballar i ser feliç”. Des d’Igualada Som-hi també recorden tot el que ha arribat a dir l’alcalde que ha quedat en no-res, com el polígon dels adobers o el polígon que havia d’atraure grans empreses a Fàtima. Les úniques notícies que hi ha hagut les darreres setmanes són trasllats d’empreses a Castellolí que traslladen, també, els treballadors que ja tenen en altres plantes cap a l’Anoia.

A l’hora de valorar el mandat, la candidatura formada pel PSC, Comuns i Igualada Oberta reconeix positivament el treball que s’ha fet per portar estudis universitaris, tot i que haguéssin preferit no perdre el lligam amb la UPC. Fora d’aquest àmbit, però, a més dels nuls resultats en portar inversions, Jordi Cuadras denuncia que “no hi ha hagut una política d’habitatge capaç de garantir el dret a l’habitatge a tothom en una ciutat on els lloguers han pujat un 20% en cinc anys, no s’han reclamat millores en les comunicacions, no es tenen en compte els reptes que necessita l’escola pública, no s’afronta el problema de falta de metges especialistes a l’Hospital, s’ha buidat de pressupost i contingut la Mancomunitat de la Conca i en l’àmbit cultural no hi ha una política ni relat definit”.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *