Jordi Cuadras es reuneix amb el govern de Bilbao per agafar idees sobre transformació urbanística per Igualada

El candidat d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) Jordi Cuadras ha obert l’Agenda Exterior de la candidatura amb un primer destí: Bilbao. Durant tot un dia, Cuadras s’ha reunit amb el govern de la ciutat per conèixer les seves polítiques en matèria de transformació urbanística, mobilitat i habitatge. El candidat a l’alcaldia d’Igualada ha afirmat que “l’aprenentatge més important que ens emportem de Bilbao és que quan una ciutat té una meta definida i ganes, entusiasme i il·lusió per aconseguir-la, tots els somnis són possibles. I això és el que volem per Igualada: un govern amb un objectiu il·lusionant que transformi Igualada i la faci millor. És el que mereixen els igualadins i igualadines i és el que ens estimula: treballar perquè Igualada tingui un model de ciutat clar, fresc i de futur”.

En arribar, Jordi Cuadras i el seu equip han estat rebuts pel Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Bilbao, Alfonso Gil, qui ha explicat com la ciutat va afrontar la transformació del seu antic barri industrial per fer-lo un lloc on “viure, treballar i ser feliç”. Bilbao està impulsant, en aquests moments, una nova fase d’aquesta transformació tot creant un nou barri amb vivenda, comerç i activitat econòmica en una zona de la ciutat que era industrial, situació que és molt similar a la del barri del Rec d’Igualada.

Cuadras també ha pogut conèixer quines fórmules urbanístiques fa servir Bilbao perquè els projectes siguin realitat amb criteris com la col·laboració público-privada a través de la qual els propietaris participen dels projectes i la mixtura d’usos. El Tinent d’Alcalde ha explicat a Cuadras que “el més important per una ciutat és que lluiti per un model propi, que hi hagi una visió clara i a partir d’aquí aconseguir que tots els actors implicats remin conjuntament. A Igualada, cal que somieu i feu realitat els somnis perquè segur que són possibles”.

Una altra de les reunions que el candidat d’Igualada Som-hi  (PSC – Comuns – Igualada Oberta)   ha mantingut amb el govern de Bilbao ha estat amb el regidor d’Habitatge, Goyo Zurro. Jordi Cuadras ha pogut conèixer, a fons, la política d’habitatge de la ciutat, ja que és la ciutat d’Espanya amb més habitatge públic i aquest any 2019 celebren els 100 anys de les primeres promocions que van impulsar. Ajudes al lloguer, a la rehabilitació o llogar els pisos buits són algunes de les mesures que impulsa l’Ajuntament.

Jordi Cuadras i el seu equip també han estats rebuts pel gerent de la mobilitat vertical de Bilbao, encarregat de gestionar les escales mecàniques i els ascensors que salven els desnivells que té la ciutat i garanteixen la connexió nord-sud. Pel que fa a la mobilitat, des de fa pocs mesos Bilbao ha convertit a velocitat 30 molts dels seus carrers, la qual cosa els porta a tenir menys contaminació, menys soroll i que les bicicletes puguin anar per la calçada amb tranquil·litat i seguretat.

D’altra banda, l’assessor de l’alcaldia de Bilbao ha ofert una visita per altres indrets de la ciutat a l’equip d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta). Amb Bilbao, la candidatura d’esquerres i progressista ha obert la seva Agenda Exterior amb la qual vol visitar diverses ciutats i institucions amb l’objectiu de conèixer experiències d’èxit.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *