Jordi Cuadras encara les eleccions municipals posant en valor la diversitat d’Igualada i la participació ciutadana

A falta de sis mesos per les eleccions municipals del 26 de maig, el candidat a l’alcaldia d’Igualada Jordi Cuadras posa rumb als comicis amb el vestit del seu projecte pràcticament fet i diversos equips de gent treballant, ja, en la proposta. En roda de premsa ha avançat que el pal de paller del projecte progressista creat és posar en valor i mobilitzar la Igualada diversa: “Dins Igualada hi ha moltes més ‘igualades’ de les que ens pensem. Hi ha conciutadans que se senten vinculats a la ciutat i altres que no, ja sigui per la seva situació laboral i econòmica, ja sigui perquè fa poc que han arribat, ja sigui perquè no es visualitzen les diferents condicions sexuals i de gènere o ja sigui perquè el seu barri no té els serveis i equipaments necessaris. Igualada només avançarà si anem tots junts i si tots formem part de la roda que la fa moure. Aquesta Igualada plena de diferents colors, on no hi sobra ni hi falta ningú, i que no sempre es visualitza, és la Igualada que hem de posar en valor”.

El candidat progressista també ha explicat que el projecte polític que ha iniciat “creu en una nova manera de fer política i en una nova manera de participar a la política municipal en un moment en el qual a Igualada, el govern actual, ha afeblit espais de participació com eren els consells de districte o s’han eliminat organismes com l’Institut Municipal de Cultura o el Patronat Municipal d’Esports on la ciutadania podia participar-hi”. Per això, el projecte polític d’esquerres i progressista afirma que “creu de manera ferma en la participació ciudadana en política i generarà tots els espais necessaris perquè el màxim nombre d’igualadins i igualadines puguin formar-ne part”.

Un exemple d’això és el grup ciutadà Igualada Oberta que es va anunciar la setmana passada amb 16 igualadines i igualadines que, sense comprometre’s amb cap partit polític, participen al projecte tot donant idees i fent propostes. Jordi Cuadras ha avançat que “crec de manera ferma en el treball en equip i prova d’això és que no només hi ha un equip al projecte. És un projecte tan plural i col·lectiu que, de moment, ja hi ha tres equips en marxa amb diferents responsabilitats i implicacions: el grup ciutadà Igualada Oberta, un consell tècnic amb 8 igualadins i igualadines experts en diferents àmbits que col·laboren amb el projecte per matisar aspectes molt concrets en diferents temàtiques i un equip de campanya per treballar en l’àmbit de la comunicació”.

Cuadras ha avançat que l’espai polític generat té vocació de govern i per això totes les propostes hauran d’estar ben fonamentades, d’aquí la necessitat de comptar amb un equip tècnic expert en salut, urbanisme, cultura, empresa, noves tecnologies i altres temes. També avança que és un projecte polític en el qual la data del 26 de maig “no és el final de res, sinó que és l’inici de tot. No estem fent un projecte només amb la finalitat d’arribar a les eleccions, sinó que és un projecte municipalista que tindrà continuitat en els mecanismes de participació tan si es guanya com si no perquè la meta és governar la ciutat i transformar Igualada per donar-li un nou impuls comptant amb tothom”.

Jordi Cuadras també ha explicat que, a més d’aquests tres equips que ja hi ha configurats, s’està a l’espera de poder comptar amb dos equips més que serien els que aportarien els partits polítics que en puguin formar part i augmentar la diversitat del projecte tot enriquint-lo amb partits que tenen vocació de govern, de transformació i una clara política d’esquerres i progressista. En aquest sentit, hi ha hagut converses amb les forces que van formar part de l’Entesa per Igualada, com són el PSC d’Igualada i l’espai d’ICV, ara Comuns.

La campanya serà una gran abraçada

Pel que fa a la campanya, Cuadras ha avançat que el seu equip vol que aquesta sigui “una gran abraçada” on tothom s’hi senti interpel·lat i reflectit. Per això ha dit que “serà una campanya propera, d’escoltar molt i de proposar. En definitiva, serà una campanya de la gent i per a la gent amb l’objectiu d’anar fent xarxa perquè el projecte sigui guanyador”. També ha ressaltat que desitja una campanya “on hi hagi un fort debat d’idees. Si això és així, Igualada ja haurà guanyat abans d’obrir els col·legis electorals”. D’altra banda, ha explicat que el seu equip proposa una campanya “en positiu, de construir i no destruir”.

Pel que fa a les propostes electorals, l’alcaldable ha dit que se sortirà dels tradicionals eixos temàtics i s’ordenaran les propostes per espais territorials dins de tres grans blocs: “Igualada dins Igualada”, “Igualada a la Conca” i “Igualada a Catalunya”.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *