Pere Rosich i Míriam Tort: “Volem donar valor a la bijuteria”

Foto Pere Rosich i Míriam Tort - Igualada 28-9-12Responsables d’Améthyste. Aquest estiu han iniciat aquest projecte que complementa l’oferta actual de la joieria Rosich i destapa un nou concepte: un espai dedicat a les peces de bijuteria tractades com a joies.

> Llençaran una col·lecció nova per cada una de les quatre estacions de l’any

Què és Améthyste?

És bijuteria feta per joiers. Es tracta d’un nou projecte que neix per complementar l’oferta de la joieria Rosich i que vol esdevenir un punt intermedi entre la bijuteria convencional i el que ofereix una joieria. L’única diferència són els materials: enlloc de treballar amb plata i or, treballem amb altres metalls, però el tracte, el disseny i els acabats són els mateixos que donem a les joies de Rosich.

El fet de treballar amb altres metalls es deu notar en el preu.

Aquest, precisament és l’altre objectiu: que sigui molt accessible. Tenim peces que poden valdre des de 5,95 euros fins a 100, però en general la mitjana és dels 20 als 40 euros. Això permet que el client pugui canviar molt sovint de model Es una compra d’impuls.

Quin mercat voleu obrir?

Volem arribar a un nou públic obrint-nos, sobretot, a la gent jove que ja s’arregla, comença a sortir i potser no pot comprar-se joies i, evidentment, a les dones en general, tot i que també tenim peces com braçalets o collarets per home. Es tracta d’oferir una nova línia de productes sota el paraigua de Rosich però amb un altre nom.

Perquè Améthyste?

L’ametista és una pedra preciosa que és una varietat de quars i ens va semblar interessant posar aquest nom al projecte perquè transmet energia, positivisme, alegria, vida, joventut…

Com heu planificat les col·leccions?

Volem que hi hagi una rotació de producte molt elevada, per això traurem una col·lecció diferent per cada estació de l’any: primavera, estiu, tardor i hivern. Les col·leccions s’emmirallen amb la moda del moment, ja que la bijuteria, al ser un complement del vestit, ha de tenir una certa relació amb les tendències de cada temporada. El complement sempre s’ha d’adaptar al vestit i no al revés. Ara hi ha un estil punk amb formes de punxa, també els colors caquis i blaus apagats, marrons, negres i algunes peces més antigues estil art deco i amb esmalts.

Com s’ha de combinar la bijuteria?

S’ha de mantenir sempre un equilibri entre el que portes per vestir i el que et poses per complementar. Nosaltres assessorem en aquest sentit segons el gust i l’estil de cada persona.

Quins passos seguiu a l’hora de fer el disseny?

La veritat és que no ens supeditem a cap guió concret, sinó que deixem que a mesura que anem fent la peça aquesta evolucioni fins que està acabada. Partim d’una idea inicial que serveix per fer la plantilla i tallar el material per després modelar-lo i donar-li forma. Per això diem que són peces pràcticament exclusives, ja que totes tenen la seva personalitat i són fetes artesanalment al taller de Rosich a la rambla de Sant Isidre, tot i que també tenim dos proveïdors estrangers.

(Entrevista publicada a la secció “Entre 8km2″ del Diari d’Igualada el 28/09/12)


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *