Pau Corcelles: “Tenir un blog t’obliga a estar actiu”

Foto Pau Corcelles - Igualada 5-10-12Blogger aficionat i igualadí implicat. Fa 7 anys va obrir el seu propi blog (paucorcelles.blogspot.com) on hi explica les seves aficions però també el batec d’Igualada, ja que ha estat vinculat a diverses entitats i activitats.

> Cada mes el seu blog rep unes 3.000 visites

Perquè vas decidit crear el blog?

Va ser a l’any 2006 quan tenir un blog volia dir poder disposar d’una mena de pàgina web gratuïta i van néixer plataformes com blogspot.com que no deixaven de ser com un diari personal penjat a la xarxa. Jo pintava i amb els amics també som aficionats a la cuina i, per tant, en un primer moment el vaig crear perquè em feia gràcia ensenyar el que feia, ja fossin quadres o receptes de cuina.

El blog ha crescut, què hi penges ara?

És molt variat i molt personal. A part de la pintura i les receptes, ara hi ha altres apartats com crítiques gastronòmiques de llocs anem a dinar o a sopar, vídeos d’esports divertits, cançons que m’agraden, excursions que faig en BTT, articles d’opinió que recomano, cosa que m’obliga a llegir i a estar pendent del que passa, i fins i tot últimament hi he penjat algun escrit meu; he descobert que m’agrada escriure!

També parles molt d’Igualada.

Intento que el blog sigui general, però evidentment com que visc a Igualada i m’agrada participar del que es fa a la ciutat, tot això hi queda reflectit. Per exemple, abans de cada Festa Major penjo el que en dic “=Ada” que és el meu resum del que ha passat durant l’any a la ciutat, des Festa Major a Festa Major. També segueixo els Moixiganguers i quan vaig a algun assaig o a les actuacions també penjo àlbums.

De fet, a totes les entrades gairebé sempre hi ha fotos.

Quan vaig a fer coses gairebé sempre prenc la càmera per després aprofitar-ho pel blog, ja sigui quan vaig a fer una excursió amb BTT o vaig a un acte de la ciutat. Per exemple, m’agrada fotografiar cada any l’European Balloon Festival perquè tinc el repte de fer alguna foto diferent que no hagi fet abans. O de vegades quan estic un diumenge a la tarda a casa, agafo la càmera i vaig a fer fotos al Rec.

Què t’aporta tenir un blog?

Jo crec que m’ha fet treure el periodista que tots portem dins. Saber que tens un lloc on pots explicar coses t’obliga, sense voler, a ser molt més observador amb el que veus i el que t’envolta. T’obliga a estar actiu, és una manera de no estar parat i que el blog tampoc ho estigui.

Has estat col·laborant amb diferents entitats d’Igualada com els Moixiganguers, Paranoia Accions o en alguna activitat de La Collanada. Per què és important implicar-se en el món associatiu?

Ara mateix no estic a dins de cap entitat, però és xulo organitzar coses pels altres, hi dediques moltes hores del teu temps lliure, i quan veus els resultats et reporta un gran benefici personal, val la pena. Per exemple, a Paranoia vam fer una acció que consistia en deixar versos a les taules dels bars d’Igualada: quan veies que la gent els llegia, et senties satisfet. Són petits granets de sorra per poder mantenir aquest esperit associatiu i de vida cultural a la ciutat.

Per què cal mantenir-lo?

En una ciutat deprimida econòmicament, tenir tota aquesta moguda i aquest munt de gent que organitza coses és molt bo. Fa que ens coneguem els uns amb els altres, que ens fem costat, que compartim hores, activitats i ànims. Crec que ajuda a que entre tots anem tirant endavant perquè convivim i compartim, i això manté viu el teixit social. A més, el més important és que hi ha molta gent jove a molts llocs tirant del carro.

Ets llicenciat en ADE. L’economia millorarà, ets optimista?

Ho hem de ser. La situació és molt complicada a Igualada, Catalunya i el món en general. Hi ha empreses que han tancat i gent que ho passa malament, però també hem de posar en valor que a la ciutat hi ha molta gent que està lluitant per sortir-se’n.

(Entrevista publicada a la secció “Entre 8km2″ del Diari d’Igualada el 05/10/12)


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *