Mireia Subirana: “Tenim infinites activitats”

Foto Mireia Subirana - Igualada 6-7-12 (retallada)Directora Centre Esportiu Municipal Infinit. Des de que l’equipament va obrir les portes a la tardor del 2010, ella és la responsable de la coordinació de les diferents àrees.

> Durant una setmana poden arribar a programar 90 classes i activitats

Per què molta gent té la necessitat d’anar al gimnàs?

A part de fer-ho pel tema físic, ja sigui per estètica o per trobar-se millor i cuidar-se la salut, hi ha molta part de que és un espai de relació social i de punt de trobada entre gent que es coneix i que ha establert un vincle. És molt més fàcil venir al gimnàs si hi ha aquest punt de bona relació que no pas si s’hi va sol i sense conèixer ningú. Es molt bonic que s’hagi creat aquest caliu i que els grups facin sopars i nosaltres, per exemple, cada any organitzem la festa d’estiu amb sopar i espectacle.

Cal passar-hi gaires hores?

El més recomanable és venir dos o tres cops per setmana, tenint un dia de descans entremig, durant 1 hora i mitja i anar canviant els tipus d’activitats per treballar totes les parts del cos. Ara bé, hi ha de tot: hi ha qui és abonat i ve cada dia, cada matí i cada tarda, i hi ha qui paga però no ve gaire, que també és habitual.

La majoria de gimnasos tenen un bar a l’entrada, això és temptador?

És un espai que ajuda a crear aquest caliu humà. Sí que és veritat que hi ha qui de vegades s’hi queda enganxat i després ja no entra al gimnàs perquè fa tertúlia tot prenent alguna cosa, però per aquells que vénen mentalitzats i amb ganes de fer esport, el bar no és pas una distracció.

Quin és el servei més utilitzat?

Les classes més plenes són les d’aquagym i spinning. La piscina i la sala de fitness també s’utlitzen molt. A l’hora de fer servir les instal·lacions, cal que cadascú sàpiga què pot fer i què no en funció de la seva condició física o possibles patologies que pugui tenir. Els monitors de cada esài l’assessoren amb el que necessiti.

Com es reparteix la gent al llarg de la setmana?

En aquests moments tenim uns 2.500 abonats i cada dia ve una mitjana d’entre 700 i 1.000 persones. Obrim a dos quarts de 7 del matí i durant les primeres hores fins a les 8 o les 9, vénen els qui treballen i durant el dia no tindrien temps de venir. La següent onada de gent arriba a partir de quarts de 10 que és quan els pares i mares ha deixat els fills a l’escola. A l’hora de dinar queda més buit i quan els nens tornen a ser a classe, torna a venir més gent. L’hora més forta del dia és a partir de quarts de 7 de la tarda que és quan vénen tots els que a aquella hora pleguen de treballar. I els dies més forts són els dilluns, els dimarts i els dimecres; la gent comença la setmana amb empenta!

Com prepareu la temporada d’estiu?

Durant l’any hi ha unes 40 persones treballant al centre i a l’estiu s’incorporen nous monitors i socorristes per coordinar les activitats de les piscines exteriors. Tan a l’hivern com a l’estiu, estem oberts tots els dies de l’any, excepte el 25 de desembre i l’1 de gener.

Perquè es diu Infinit, el centre?

El nom inicial era Centre Esportiu Municipal de Puigcornet, però a l’encarregar el logotip tot va canviar i vam fixar un nom més comercial. La idea va ser del dissenyador igualadí Pep Valls, que va planificar un logo amb el símbol d’infinit i el mateix nom a sota perquè va plantejar que al centre s’hi poden fer infinites activitats: piscines interiors i exteriors, sauna, jacuzzi, activitats dirigides, banys de vapor, solàrium exterior, massatges, cabina de raigs UVA, pistes de pàdel…

(Entrevista publicada a la secció “Entre 8km2″ del Diari d’Igualada el 06/07/12)


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *