Igualada Som-hi aconsegueix reduir 208.000 euros la despesa en sous pel proper mandat i obliga Castells a renunciar a un càrrec de confiança

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha aconseguit que el govern de Junts per Igualada s’hagi vist obligat a modificar la seva proposta de càrrecs i sous pel proper mandat. Amb l’objectiu de reduir la despesa i igualar-la a la del darrer mandat, Igualada Som-hi ha introduït al mateix ple una esmena perquè el govern la considerés. El portaveu de la formació, Jordi Cuadras, ha començat la intervenció amb un contundent “Igualada Som-hi som opció de govern i volem governar. I si estiguéssim al govern faríem un altre repartiment de càrrecs i sous. Per tant, no recolzarem el cartipàs que vostès presenten”. Cuadras ha afegit que “Vostè, senyor Castells, potser encara no ha entés que està en minoria i que ha d’escoltar l’oposició”.

En aquest sentit Igualada Som-hi ha desgranat la proposa de que la despesa de sous pel proper mandat quedés reduïda fins a equilibrar-se amb la que hi ha hagut el darrer mandat amb una rebaixa global de 208.000 euros: “Considerem que les retribucions que vostè presenta són excessives i no estan justificades. Per això li demanem que ho replantegi, que modifiqui el seu cartipàs, que redueixi la despesa i renunciï a un càrrec de confiança”. L’alcalde Marc Castells ha entrat en un cara-cara amb Jordi Cuadras fins al punt de discussió en el qual Castells ha suspès el ple i ha citat Cuadras al seu despatx per a debatre la proposta, tot retreient-li haver-se’n assabentat per la premsa i no abans del ple. Finalment, Marc Castells ha acceptat renunciar a un càrrec de confiança i rebaixar la despesa en sous, tal i com demanava Igualada Som-hi.

Igualada Som-hi ha decidit mantenir-se en la proposta treballada incialment amb la resta de formacions d’esquerra davant la entrega per escrit a l’alcaldia d’una proposta d’ERC i la CUP sense l’acord d’Igualada Som-hi en la que es sol·licitava la creació de càrrecs de confiança per als grups de l’oposició, tal com va revelar Marc Castells durant el Ple, fet destacat en el qual Igualada Som-hi no estava d’acord. Malgrat això, Igualada Som-hi es ratifica en la  voluntat de trobar punts en comú, durant el mandat, amb la resta de forces d’esquerres pels temes programàtics que comparteixen.

Igualada Som-hi també ha fet un anàlisi polític del cartipàs proposat pel govern de Junts per Igualada tot justificant perquè no hi votarien a favor. Jordi Cuadras ha detallat que la formació integrada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, faria un repartiment diferent de les regidories de l’Ajuntament i ha especificat que crearien la regidoria de Feminisme i LGTBI, donarien molta més importància a la regidoria de Sostenibilitat per promoure el reciclatge, la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, reincoporarien sota el paraigua de Cultura la responsabilitat d’equipaments com la Biblioteca Central, l’Arxiu Municipl i el Museu de la Pell, i no accepten que la regidoria d’Urbanisme passi a dependre d’alcaldia: “Ho trobem un precedent altament dubtós i més tenint en compte la política de requalificacions a mida que ha fet el govern els darrers anys i havent escoltat com l’alcalde es nega, sistemàticament, a fer un nou POUM”.