Igualada Som-hi demana una auditoria externa per aclarir el tema de les factures del Campus Universitari

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha demanat que la direcció del Campus Universitari encarregui una auditoria externa per aclarir les factures de “col·laboració tècnica” de fins a 370.000 euros que van emetre la que era aleshores directora del centre i regidora d’Esenyament i Universitats i el director del Consorci de l’Escola Tècnica d’Igualada (CETI) del 2012 al 2015 i que ha explicat el diari Ara aquesta setmana.

Igualada Som-hi considera que “sobre el Campus d’Igualada no hi pot haver cap ombra de dubte i que, tot i que les investigacions internes de la UPC i la Generalitat van tancar l’assumpte, el millor seria fer una auditoria externa sense cap de les institucions implicades en la direcció del centre, ja que tan la UPC com la Generalitat formaven part del Consorci”. El grup format per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta remarca que “el Campus Universitari és un projecte clau pel present i el futur de la ciutat i que per això cal aclarir aquest assumpte de manera contundent”.

Igualada Som-hi lamenta que no sigui la primera vegada que el Campus Universitari surt a la premsa per assumptes que no són de l’activitat acadèmica i recorda que fa quatre anys ja va ser polèmic el fitxatge d’un exregidor com a professor universitari encara que no n’hagués exercit mai tot superant altres candidats amb experiència i també la contractació d’un familiar d’una exregidora amb responsabilitats directives al centre.