Igualada Som-hi explorarà les vies necessàries per aplicar una “Agenda del Canvi” a la ciutat

Davant el ple d’investidura d’aquest proper dissabte 15 de juny a les 12 del migdia, Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha aprovat en assemblea explorar converses per si és possible una alternativa de govern a la ciutat, ja que l’actual govern conservador ha perdut la seva majoria absoluta. Tant ERC com Poble Actiu han contactat amb Igualada Som-hi per propiciar converses en aquesta direcció els darrers dies.

Des d’Igualada Som-hi s’afirma que “estem gratament sorpresos de veure que aquelles formacions que havien marcat vetos i línies vermelles respecte la nostra candidatura, ara els han eliminat i ens vénen a demanar establir contactes”. La formació integrada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta valora que “nosaltres som un projecte que neix de l’acord i que té en la capacitat de diàleg i de pacte el seu pilar fonamental, per tant, estem oberts a parlar amb tothom. De fet, mai hem marcat ni vetos ni línies vermelles a cap formació i seguirem sense fer-ho”. Igualada Som-hi explica que “ens alegrem que ERC i Poble Actiu se n’hagin adonat i ara també ho defensin”.

En aquestes converses, Igualada Som-hi posarà sobre de la taula la que anomenen “Agenda del Canvi” amb mesures perquè Igualada sigui una ciutat que doni oportunitats a tothom, en la qual tots els barris siguin de primera i que impulsi un treball conjunt de la Conca. Entre les 111 mesures del programa electoral, Igualada Som-hi creu prioritàries totes les propostes que fan referència als drets: el dret a l’habitatge, a l’educació, al treball, a la salut, a la cultura i a una xarxa de serveis socials de qualitat. I també les polítiques que facilitin un govern que representi a totes i tots els igualadins i les igualadines, que abraci la ciutat i la faci avançar sense deixar ningú enrere.

La candidatura de progrés també ha recordat que en cap cas recolzarà la investidura de Marc Castells com a alcalde, tal i com el candidat Jordi Cuadras li va traslladar en una reunió mantinguda després de comprovar que els dos projectes difereixen absolutament i no hi ha cap possibilitat d’un acord. En el marc del diàleg que està disposat a obrir, la candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta també demana a ERC que faci un posicionament clar per saber si continuen negociant un govern amb Castells o descarten aquesta opció per evitar que hi hagi un “doble joc”. D’altra banda, Igualada Som-hi també vol saber si els republicans incompliran l’acord que hi ha, a nivell de país, entre Junts i ERC per respectar la llista més votada als municipis grans.

Pel que fa als resultats electorals, l’assemblea d’Igualada Som-hi els ha valorat de manera molt positiva, tant pel creixement de suports fins als 3.677 vots aconseguits com per haver quedat a només 500 vots de la segona força a la ciutat. D’altra banda també s’ha analitzat molt positivament el creixement que hi ha hagut de recolzament a Igualada Som-hi en tots els col·legis electorals, tot consolidant la victòria als col·legis electorals on tradicionalment guanya l’esquerra progressista i ampliant els vots a tots els altres sense cap excepció.