Aire fresc per Igualada

El compte enrere està en marxa. Queden menys de dos mesos per les eleccions municipals del 26 de maig. Des d’Igualada Som-hi encarem aquest període preparats i a punt per oferir un programa electoral guanyador i una llista electoral guanyadora. Tenim molt clar que aquestes eleccions arriben en un moment de pròrroga per la ciutat: estem en el temps de descompte per decidir si encarem els grans temes per guanyar el futur o seguim immersos en la dinàmica de majoria absoluta d’aquests darrers anys. Habitatge, Rec, mobilitat, comerç, Mercat, Hospital, comunicacions, Conca, escoles bressol, cultura, barris,.. són alguns dels temes en els quals la ciutat té reptes damunt la taula que no afronta i que nosaltres volem afrontar perquè la ciutat ho necessita.

Igualada Som-hi és aire fresc per una ciutat que porta 8 anys de govern conservador. Som tot el contrari del que representa un govern amb majoria absoluta com el que tenim: capacitat d’escoltar molt, d’explicar i d’acordar entre diferents. Per això vam començar per aquí, per acordar. Va ser l’11 de desembre quan vam anunciar la creació d’Igualada Som-hi amb tres peces que han estat capaces de posar en valor allò que les uneix i no allò que les separa, cosa estranya, ara mateix, a la política: són el PSC d’Igualada, els Comuns d’Igualada i el grup ciutadà Igualada Oberta amb tot de gent que no s’havia implicat abans en la política de la ciutat.

Celebrem que quan a la política hi ha soroll, nosaltres hi posem música; celebrem que quan a la política hi ha desacord nosaltres oferim un acord; i celebrem que quan a la política hi ha replegaments nosaltres fem una gran abraçada. Una gran abraçada on hi cap tothom, on hi cabem tots els 40.000 habitants que vivim en aquests vuit quilòmetres quadrats. En definitiva, des d’Igualada Som-hi posem un acord i un equip de dones i homes al servei de la ciutat tot impulsant un nou projecte polític per a fer una Igualada millor.

Som l’equip més divers que es presenta a les eleccions municipals. Ens hem trobat molta gent diferent entre la qual no ens preguntem d’on venim, sinó que ens preguntem on volem anar. Igualadins i igualadines joves i grans, igualadins i igualadines que viuen al centre, al nord, al sud, a l’est i l’oest de la ciutat, igualadins i igualadines que estimen de maneres diverses, igualadins i igualadines nascuts aquí i nascuts a fora, igualadins i igualadines als quals les coses els van bé i altres als quals no els van tant bé però que els aniran bé. Igualada Som-hi és una Igualada de colors, on no hi sobra ni hi falta ningú. Aquesta és la Igualada que ens engresca i per la qual ens comprometem a treballar.

I per què ens impliquem en la política municipal? Perquè la política municipal és la que aconsegueix canvis immediats, la que transforma allò que tenim més a prop, la que ens cohesiona com a comunitat i la que ha de donar oportunitats a tothom. Ho fem amb una sincera i honesta vocació de servei per Igualada i ho fem per passar-nos-ho bé, amb un somriure i treballant per la ciutat que estimem. Som gent inconformista, inquieta i oberta que somia desperta perquè és l’única manera de fer realitat els somnis.

Amb l’inici del mes d’abril, comencen unes setmanes apassionants en les quals desgranarem i explicarem les diferents propostes electorals. Més d’una vegada he dit que si aconseguim que d’aquí al dia 26 de maig hi hagi un fort debat d’idees sobre Igualada, la ciutat ja haurà guanyat abans no obrin els col·legis electorals. Creiem en les propostes com a base de qualsevol projecte polític, per això l’hem estat trebalant durant els darrers dos mesos perquè Igualada Som-hi el projecte guanyador i de govern per Igualada.

Amb el programa electoral a la mà i fent l’anàlisi de tot el que han estat aquests 8 anys de govern conservador, arriba el moment de dir al govern de Marc Castells: Game over. El joc s’ha acabat. Durant 8 anys ha tingut l’oportunitat de de demostrar si té un nou rumb per la ciutat i una nova visió de la ciutat tot plasmant-ho en una nova planificació de la ciutat i no ho ha fet. Renunciar a actualitzar el planejament urbanístic que data del 1986 vol dir renunciar a parlar d’habitatge, de barris, de comerç, de Conca, d’equipaments educatius, culturals i cívics,… En definitiva, vol dir renunciar a parlar del futur. Durant els darrers  8 anys s’ha renunciat a tot això i el que és pitjor: s’ha renunciat a obrir el debat sobre tot això.

Si des de la política es renuncia a fer política i a preparar la ciutat pel futur, només podem dir: Game over. Igualada Som-hi som un equip de dones i homes que fem aquest pas perquè si podem ser una peça útil perquè Igualada sigui millor, volem ser aquesta peça útil. Ho fem convençuts de que la política no és una feina, sinó que és un servei. I estem disposats a servir la ciutat.

(Article publicat a l’edició en paper d’Anoiadiari el 5/4/19)


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *