Jordi Cuadras ofereix “aire fresc” amb Igualada Som-hi davant un govern “esgotat”

La candidatura Igualada Som-hi ha presentat el seu equip en un auditori del Museu de la Pell ple de gom a gom amb el títol “Presentació de l’equip del nou alcalde”. Es tracta de l’equip a partir del qual en sortirà el programa electoral i també la llista. Acompanyat de més de trenta persones que formen part d’aquest equip, Jordi Cuadras ha explicat que Igualada Som-hi és “un acord i un equip de dones i homes que posem al servei de la ciutat” amb un projecte polític “per a fer una Igualada millor”.

Igualada Som-hi està format per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, un acord que el candidat Jordi Cuadras ha definit que ha estat possible perquè “posem en valor allò que ens uneix i no allò que ens separa. Davant el desacord que regna en la política, nosaltres oferim un acord que és una gran abraçada a la ciutat”. Cuadras ha reivindicat Igualada Som-hi com “aire fresc per una ciutat que porta 8 anys de govern conservador” i defineix el conjunt de l’equip com “gent que somia desperta perquè és l’única manera de fer realitat els somnis” i com “l’esquerra que veu el got mig ple”.

Conscient que la política “és un servei, no una feina, i per això fem aquets pas amb un gran somriure i en positiu”, Jordi Cuadras celebra liderar “l’equip més divers que es presenta a les eleccions municipals, l’equip que millor representa la Igualada real”. El candidat defineix les persones que en formen part com persones que tenen “experiència en la gestió, que coneixen l’administració pública i també l’empresa privada, persones que s’estimen Igualada i que s’indignen davant les injustícies. Persones positives, preparades i somiadores a partir  de les quals farem un programa i una llista guanyadora”.

Jordi Cuadras ha afirmat que el govern de Marc Castells és “un govern esgotat de qui dia passa any empeny” i que fa “fotos, tuits i grans titulars” per vendre “més fum que realitats”. Cuadras afegeix que en els darrers vuit anys el govern “ha renunciat a preparar la ciutat pel futur i està més pendent de les seves carreres polítiques fora de la ciutat. Quan des de la política es renuncia a fer política, a preparar la ciutat pel futur, passa el que passa”. Per això va ser taxatiu a l’hora de dir a Castells: “Game over”.

El candidat d’Igualada Som-hi va repassar les conseqüències que ha tingut per la ciutat que hi hagi hagut un govern que no hagi planificat la ciutat tot posant èmfasi el barri del Rec, en les requalificacions urbanístíques a mida dels grans supermercats, en la pujada dels preus del lloguer, en supeditar tota la polítcia ecomònica del govern a la promesa d’una gran inversió industrial que no ha arribat o en els barracons de l’Institut Badia i Margarit, per citar alguns dels exemples que va posar sobre de la taula.

Cuadras ha avançat algunes de les línies del programa electoral d’Igualada Som-hi com són l’aposta per la planificació urbanística, el que faria possible “reinventar la ciutat dins la ciutat” al barri del Rec. Un altre dels eixos del programa serà la millora de les comunicacions amb Barcelona amb el carril Bus-VAO de la B-23 i el tren gran i l’objectiu de reactivar la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena “perquè puguem ser la ciutat més important al centre del país”. La lluita contra l’atur, les polítiques d’habitatge, el suport a emprenedors i empreses i portar serveis, cultura i nous i eixos de vianants als barris són altres de les prioritats d’Igualada Som-hi.

Cuadras ha afegit que “Igualada Som-hi és un projecte per guanyar des de l’esquerra progressista però que governarà per a tothom. Serem el govern de tots els igualadins I igualadines. Vull ser l’alcalde de totes i tots amb aquest gran equip”. També ha afirmat que “representem capacitat d’acordar entre diferents, d’escoltar molt, d’explicar i proposar”. D’altra banda, el candidat ha explicat que “davant una política polaritzada, d’extrems, de blancs o negres això és el que uneix als d’un cantó, als de l’altre i als del mig: Igualada. I aquí és on hi ha Igualada Som-hi. Nosaltres som aquest punt de trobada”.

L’acte ha començat amb poesia, amb un poema de Miquel Martí i Pol recitat per la llibretera i activista cultural Isabel Casas i un altre poema titulat “Som-hi” escrit per la psicòloga Marga Gibert. Acte seguit, altres persones que formen art de l’equip han definit Igualada Som-hi tot desplegant paraules com acord, drets, progrés, futur, participació, novetat, equip i diversitat. Els encarregats d’intervenir han estat l’empresari i sommellier Manel Pla, la infermera, professora universitària i investigadora Montse Montaña, el director financer Quim Roca, la directora d’una escola bressol pública Marta Comas, l’enginyer, filòsof i escriptor Rafa Moya, la jurista Clara Casares, el jugador d’hoquei Edu Fernández i la consultora d’estratègia digital Paulina Jordán.

El doctor en educació i mestre David Soler-Ortínez, amic i company d’institut de Jordi Cuadras, ha desvelat el vessant més personal del candidat a l’alcaldia. Soler-Ortínez l’ha definit com un “amant de les ciutats” i reconeix que “sabia que el seu compromís amb Igualada faria que un dia o altre acabés fent el pas per a ser el nou alcalde”. Durant l’acte també s’ha projectat el vídeo “Homes i dones d’Igualada Som-hi” amb una trentena d’intervencions, s’ha estrenat la sintonia de campanya i també hi ha hagut paraules d’agraïment per Jordi Aymamí, Xavier Badia, altres regidors de l’Entesa per Igualada i també l’actual portaveu de Decidim a l’Ajuntament. Igualada Som-hi recorda que en 40 anys de democràcia municipal “només hi ha hagut un alcalde d’esquerres! No pot ser, n’hi ha d’haver més!”.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *