Igualada Som-hi es presenta com el projecte de suma i alternativa per la ciutat

Primera roda de premsa d’Igualada Som-hi. Diversos representants de les tres potes del projecte; el PSC, els Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, han explicat la creació d’aquest nou espai polític d’esquerres i progressista per la ciutat. Juntament amb el candidat Jordi Cuadras, han posat en valor “la suma i l’acord com a primer pas per construir un projecte per transformar Igualada que tingui una mirada àmplia, positiva i oberta i una vocació de guanyar i governar”. També han afirmat que “a Igualada, ara, ja hi ha alternativa: Igualada Som-hi és l’alternativa d’esquerres i progressista davant el govern conservador que té la ciutat en aquests moments”.

La roda de premsa s’ha fet a la Rambla de Sant Isidre i l’ha obert, en representació del PSC, la regidora Irene Gil que ha explicat que “obrim una nova etapa carregats d’il·lusió i formant part d’un nou projecte polític al servei de la ciutat”. Gil remarca que “ens sentim còmodes en aquest espai perquè compartim una manera d’entendre la política tot posant al capdavant la ciutat. Igualada Som-hi té una vocació d’obertura i acord que el PSC sempre ha tingut, ja fos amb el primer tripartit del 1992 o amb els governs de l’Entesa”. Irene Gil ha explicat que “creiem en la política municipal com a espai de transformació d’allò que tenim més a prop i sabem que l’esquerra progressista pot transformar la ciutat quan és capaç de trobar espais amplis de suma i amb vocació de govern”.

En representació del Comú d’Igualada ha intervingut un dels membres de l’assemblea, Francesc Badia, qui ha explicat que “hem pres la decisió de formar part d’Igualada Som-hi a partir d’un procés participatiu en el sí de la formació. Recordem que el Comú va néixer fa pocs mesos i beu de la feina feta per Decidim Igualada durant tot aquest mandat. Estem convençuts que per poder aplicar polítiques d’esquerres a Igualada, calia bastir un projecte ampli i de suma i això és el que fem amb Igualada Som-hi”. Badia afegeix que “estem il·lusionats amb aquest nou espai i convençuts de que podrem treballar per la ciutat amb polítiques de canvi i transformació des de l’esquerra”.

Una de les membres del grup ciutadà Igualada Oberta, Marta Comas, ha explicat que “som igualadins i igualadines diversos que volem treballar, amb esperit crític i constructiu en idees i propostes per la ciutat. Som una de les tres potes del projecte i estem molt il·lusionats en que hi hagi aquest espai eminentment ciutadà”. Comas ha ressaltat que “Igualada Som-hi és un projecte obert a incorporar totes les persones i col·lectius que vulguin treballar en un projecte engrescador i nou per la ciutat”. També ha fet referència a vetllar per les polítiques que tenen una incidència directa en el benestar dels ciutadans com són les de salut, educació i serveis socials.

La roda de premsa l’ha tancat el candidat d’Igualada Som-hi Jordi Cuadras, qui ha posat en valor que “és un projecte nou que neix des de la suma per seguir sumant per Igualada i és un punt de trobada de formacions polítiques diverses i igualadins i igualadines diversos amb un objectiu comú: transformar Igualada”. Cuadras també ha explicat que Igualada Som-hi, com a alternativa que és, és un contrast respecte l’actual govern: “Davant un govern amb majoria absoluta, presentem un projecte col·lectiu, plural, divers i que té la recerca de l’acord com a principi polític des del minut zero i que vol construir en positiu”.

El candidat d’Igualada Som-hi també ha dit que “davant un govern que fa una política d’aparador i que té com a gasolina el titular, el tuit i la foto, proposem un espai que farà política de projecte i que té com a gasolina, les idees, el rigor i els fets”. També ha valorat que “durant 8 anys, el govern de Marc Castells, fora de l’aposta universitària que cal reconèixer, no ha estat capaç d’oferir un projecte agosarat per Igualada i s’ha dedicat a les petites coses, sense les inversions industrials promeses però molts supermercats, sense polítiques d’habitatge social, sense una solució pel barri del Rec i l’urbanisme en general, sense haver reclamat millores en les comunicacions com el carril bus de la B-23 o el tren gran, sense solucionar la falta de metges especialistes a l’Hospital, sense una política cultural amb relat de ciutat, sense una aposta per l’escola pública i sense una mirada de Conca tot havent buidat de pressupost i contingut la Mancomunitat de la Conca d’Òdena”.

Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ja es posa a treballar per la ciutat i en pocs dies formarà els diferents equips i espais corresponents per bastir la proposta electoral. Un treball que serà proper a la ciutadania escoltant molt i proposant molt.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *