Lluís Mas: “No som vells”

Foto Lluís Mas - Igualada - 18-5-12President Associació de la Gent Gran d’Igualada. Des de fa 4 anys és el responsable de la junta i explica il·lusionat com cada matí va al Casal i també participa al grup de playback.

> Assegura que Igualada cuida la seva gent gran i que només els falta que acabin les obres del nou casal

A partir de quina edat s’és “gent gran”?

A partir dels 60 anys i fins l’edat que sigui. Hi ha gent que ens defineix com “els vells” i no és així: som gent gran però som joves d’esperit i animem a tothom qui vulgui a venir a l’associació per comprovar-ho. Som com una gran família i estem de sort perquè ens avenim molt. També estem oberts a que se’ns proposin activitats per fer, ja que la majoria dels actes responen a una demanda dels socis.

Un informe explica que durant darrera dècada la població de gent gran a Igualada ha anat en augment i ara viu més anys. És una bona ciutat per la gent gran?

Crec que sí, se’ns cuida molt i tenim un gran ventall d’activitats per fer als centres cívics, als espais esportius i amb entitats com AUGA que també organitzen coses, a més d’equipaments que ens donen benestar com els pisos Viu B. Només ens falta tenir el nou casal que porta 3 anys en obres.

Quan es podrà inaugurar?

Està previst que les obres acabin a finals d’aquest any o inicis del 2013. La veritat és que ho estem esperant amb moltes ganes, ja que de moment ens trobem traslladats al casal cívic del barri de Montserrat i molta gent se’ns queixa perquè el troben lluny i apartat del centre. Quan tornem al passeig creiem que podrem augmentar les nostres activitats i recuperarem molta gent que ara no ve tan sovint.

La societat cuida la seva gent gran?

Una mica justet però crec que sí, tot i que amb la crisi hi ha persones que ho passen negre. Nosaltres podem aportar a la societat el valor de l’experiència i mentre no ens treguin la pensió podrem anar tirant.

Com veu els joves?

Tenen molt més mitjans dels que nosaltres teniem a la seva edat, potser massa i tot; poden fer moltes coses i totes amb maquinetes. Per nosaltres és una revolució molt inabastable; no sé si la societat va cap a millor o cap a pitjor.

És activa la gent gran d’Igualada?

Sí, bastant, les activitats que fem des de l’Associació les omplim totes, fins i tot, en algunes, hi ha llistes d’espera. En aquests moments som 400 socis, tot i que els usuaris del Casal a l’hora de la veritat són més.

Quin tipus d’activitats organitzen?

Al llarg de l’any dividim el programa en dos cicles: de gener a juny i de setembre a desembre. Combinem les activitats de lleure amb les esportives i de formació. Per exemple, organitzem cursos d’anglès, francès, d’aprendre a llegir i escriure, de solfeig, natació, tai-xí i pilates. També hi ha en marxa la coral i el grup de playback, a més del ball de cada diumenge a la tarda i els viatges i sortides.

On aneu?

Normalment fem unes 12 sortides a l’any; una per cada mes. Poden ser escapades d’un o dos dies o viatges d’una setmana. Cada any fem alguna calçotada, un viatge a Penyíscola a veure la festa dels moros i cristians, una sortida a la platja i també una estada llarga a l’estranger, aquest any anirem a la Bretanya francesa.

També organitzeu les festes de primavera.

És com la nostra festa major. Enguany estrenem format, ja que hem unit les festes de primavera amb la setmana gran que l’Ajuntament feia a la tardor i ho hem titulat “Primavera gran”. Es farà del 8 al 17 de juny amb tot tipus d’activitats.

(Entrevista publicada a la secció “Entre 8km2″ del Diari d’Igualada el 18/05/12)


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *