Carles Carol: “Volem apropar-nos a la ciutat”

Foto Carles Carol - Igualada 19-7-12Director de l’Hotel Amèrica. Des de fa 3 anys és el màxim responsable d’aquest hotel amb més de 50 anys d’història pel qual ja hi han passat quatre generacions de la família Carol.

> Un estiu més, ofereixen sopars a la fresca al jardí i piscina de l’hotel

Com va néíxer l’Amèrcia?

El meu besavi va comprar un bar de la Rambla que es deia Americano, situat al costat de l’actual Nexus, i que és per on passava la carretera aleshores. Quan va saber que traslladarien la N-II al nord de la ciutat va decidir construir un bar, encara sense hotel, aquí on som ara.

Quan es va convertir en hotel?

Amb la carretera, el bar funcionava molt bé i va començar a créixer: primer es va fer una sala més pel menjador, després es va construir una primera planta d’habitacions, va créixer el restaurant, es va fer un segon pis d’habitacions, després es va construir la nova part de l’hotel de 6 plantes amb les actuals 34 habitacions i també la sala de festes i el jardí. Quan hi havia la carretera, havíem arribat a ser 80 treballadors. Només a la barra hi havia fins a 20 cambrers servint alhora i els clients feien fins a tres files envoltant-la tota. I és que podíem tenir una vintena d’autocars parats a l’hotel.

La decoració té un estil americà. Està fet expressament?

No sé si expressament o no, l’hotel va agafar un estil molt americà amb la gran barra circular de la cafeteria, les taules del bar ordenades amb vagons i les emblemàtiques lletres lluminoses del terrat, entre altres detalls.

Fins ara heu mantingut sempre aquesta estètica. Perquè?

Volem mantenir l’essència de l’Amèrica i aquest estil ens identifica perquè són elements emblemàtics. També és cert que hi ha una part de romanticisme perquè tan jo com el meu pare hem crescut aquí dins i ens ho estimem tal i com és. Jo he treballat en gairebé tots els departaments de l’hotel: des del manteniment fins a la cuina i quan menys m’ho esperava em va sortir l’opció de ser-ne el director. Estava treballant fora però no vaig poder dir que no.

Gràcies a la decoració, heu acollit diferents rodatges.

La veritat és que sense buscar-ho, i a través del boca orella de gent que ha passat per aquí o que ens coneix, hem tingut ja una vintena de rodatges en pocs anys. Quan vénen al·lucinen perquè ho troben tot ben conservat de l’època. I això és gràcies al meu avi que sempre ha estat molt meticulós i guardava recanvis de tots els elements.

Funciona un hotel a Igualada?

Omplir un hotel a Igualada és molt difícil, però nosaltres tenim la sort de poder tenir altres peces a part de l’hotel per poder funcionar, com el bar, el restaurant, les reunions d’empresa o els esdeveniments i celebracions. Quan hi ha activitats importants a la ciutat com l’European Balloon Festival, La Mostra o el Rec sí que podem omplir l’hotel, sinó el nostre client habitual entre setmana és un client d’empresa que ve a treballar a la ciutat, no hi ha turistes.

Perquè sou de tres estrelles?

Al contrari del que molta gent pensa, les estrelles no es donen per la qualitat del servei sinó que es donen per les instal·lacions. Per això no em fio mai de les estrelles. Nosaltres, per la grandària de les habitacions i les facilitats que oferim, podríem tenir la quarta estrella, però ens sentim còmodes amb 3. A més, hauriem d’apujar preus.

Quin és el seu principal objectiu com a director de l’Amèrica?

Volem que la gent que pogués tenir una certa imatge creada de l’Amèrica, ens visiti i el redescobreixi, que vegi les facetes noves que tenim i que fins ara potser no coneixia. Per exemple, ara a l’estiu oferim sopars a la fresca al jardí al costat de la piscina, que és un espai que estem potenciant. També anem a buscar un públic jove i per això estem presents a les xarxes socials i des de fa 3 anys organitzem un cap d’any amb un format molt jove. Volem tornar a ser un lloc de referència a Igualada i apropar-nos a la ciutat. Crec que tenim una bona situació i esperem que l’avinguda de Catalunya s’acabi convertint en un gran eix comercial que ens ajudi a aconseguir aquest objectiu.

(Entrevista publicada a la secció “Entre 8km2″ del Diari d’Igualada el 19/07/12)


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *