Igualada Som-hi treballarà per a crear una nova escola bressol, habitatge i polítiques contra el canvi climàtic des de l’oposició

La formació d’esquerres i progressista Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha obert el mes de setembre tot marcant quines seran les seves prioritats durant aquest curs polític a l’Ajuntament: fer realitat una nova escola bressol pública, mesures d’habitatge públic i impulsar polítiques d’energia per a lluitar contra el canvi climàtic, a més d’inversions als barris. En roda de premsa, l’equip d’Igualada Som-hi ha afirmat que “davant un govern en minoria com el de Junts per Igualada, nosaltres estem treballant des del primer dia per aprofitar-ho per aplicar part del nostre programa electoral i maximitzar el suport electoral que vam tenir de gairebé 4.000 igualadins i igualadines. Vam dir que veníem a fer política i no a estar en política, i això és el que estem fent.”

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha explicat que “vam acabar el curs amb les contundents declaracions del senyor Castells dient que pel seu govern no era una prioritat crear una nova escola bressol municipal a Igualada. Doncs li recordem que, estan en minoria, no pot decidir en solitari el que és o no una prioritat pel seu govern. I per nosaltres sí que és una mesura necessària per la ciutat augmentar l’educació pública de 0 a 3 anys amb la creació de la quarta escola bressol, tal i com portàvem al nostre programa. Per tant, lluitarem perquè sigui una realitat aquesta nova escola bressol al centre de la ciutat i que hi hagi una aposta clara per a facilitar l’accés a tothom a l’educació de 0 a 3 anys i a lluitar contra la segregació escolar en tots els trams educatius”.

D’altra banda, Cuadras també ha marcat com a objectiu de curs que Igualada apliqui polítiques d’habitatge: “Fa 8 anys que no es construeix cap habitatge públic i fa 8 anys que el problema de l’habitatge a la ciutat no ha parat de créixer. Tothom qui vulgui viure a Igualada, ha de poder viure a Igualada. Nou habitatge públic i rehabilitació de pisos buits són dues polítiques que creiem imprescindibles. Ja vam dir en campanya que calia reactivar la promotora municipal d’habitatge públic PHIMA per a fer polítiques d’habitatge a la ciutat i volem lluitar-ho”.

El portaveu de la formació integrada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta també es compromet a prioritzar polítiques d’eficiència energètica que permetin lluitar, des de la ciutat, contra el canvi climàtic: “Cal que els equipaments municipals donin exemple amb una aposta per l’energia renovable”. Un altra repte que té la ciutat en aquest àmbit és millorar molt el reciclatge: “Reciclar malament, a l’Ajuntament li costa més de mig milió d’euros cada any, que és el càstig que marca la normativa catalana i europea. Cal trobar els mecanismes per augmentar la taxa de recollida selectiva de manera urgent”.

Una altra de les prioritats d’actuació d’Igualada Som-hi és l’actuació als barris. Jordi Cuadras ha afirmat que “moltes zones d’Igualada es troben degradades. Falta de manteniment, de neteja i de vigilància policial. Això no pot ser i cal que el govern es posi les piles per dignificar totes les zones de la ciutat sense excepcions”.

 

Feina feta

Durant aquests dos primers mesos del mandat, Igualada Som-hi ha treballat de manera intensa per a fer valer el suport electoral i la representació obtinguda a l’Ajuntament davant un govern en minoria. La regidora Montse Montaña ha recordat que “hem obtingut diferents rèdits com la reducció de 208.000 euros en càrrecs de confiança per aquest mandat a petició nostra, l’ampliació de les ajudes per pagar l’IBI a les persones aturades de llarga durada majors de 55 anys o el primer acord de ciutat del mandat per donar suport a l’Ateneu Igualadí per a esdevenir la sisena escola pública de la ciutat”.

D’altra banda, Montaña ha explicat que “durant aquests dos primers mesos de mandat hem denunciat la passivitat de la Generalitat per a resoldre les aglomeracions de cada estiu a la Hispano Igualadina i també el tancament del Casal del Passeig durant tot l’agost, cosa que creiem que no es pot tornar a repetir”. La regidora de la formació d’esquerres i progressista ha detalla que el grup d’Igualada Som-hi “hem entrat una quinzena de preguntes al govern en les comissions informatives, moltes de les quals tenen l’origen en diferents ciutadanes i ciutadanes que ens les han fet arribar”.