L’empenta de la Sita Murt

Una dona lluitadora. Aquesta és una de les paraules que defineixen Sita Murt. Lluitadora en la reconversió de l’empresa familiar amb la fórmula del disseny i la internacionalització com a puntals tot creant un segell propi. Ara és el que recomanen tots els experts, però ella ja va saber-ho fer fa molts anys. Lluitadora per entomar les regnes del negoci en un moment en el qual pel fet de ser dona era vista amb recels en segons quins àmbits, com ella mateixa recordava al discurs que va fer a Bellprat en ser la convidada d’honor del Memorial Natividad Yarza, a l’any 2011. I lluitadora per encarar, també, les dificultats que, com qualsevol empresa dedicada al món del tèxtil, ha hagut d’afrontar la seva.

Una dona creativa. “Les meves peces les identificareu perquè sempre tenen punt”, explicava en una entrevista a Canal Taronja fa tres mesos. Aquest gènere de punt tan identificat amb Igualada. I afegia que confeccionava per a la “dona contemporània, la dona d’avui en dia, una dona que ha d’anar a treballar, que ha d’anar arreglada des del matí fins al vespre”. I jo hi afegiria: dissenyava amb un estil senzill però elegant, tal i com era ella. Explicava les seves col·leccions, sempre, de manera apassionada: “m’ho passo molt bé fent la meva feina”, resumia amb una vitalitat encomanadissa i aquella mirada tan seva, afable i propera.

Una dona implicada. Compromís amb Igualada, implicada amb una ciutat que va demostrar abastament que estimava. Aquests són els empresaris als quals cal que tinguem d’exemple; els que, d’una banda, són capaços de portar el nom de la seva ciutat enganxat al seu arreu del món i, de l’altra, tenen les seves arrels molt presents i els fan un retorn sempre que poden. En aquest cas, com a patrocinadora del Premi Auguri del Festival Zoom, com a participant, des de la primera edició, del Rec.0 Experimental Stores o com a autora dels vestits dels tres Reis Mags d’Orient.

El 5 de gener, els tres Reis tornaran a visitar Igualada i faran la cavalcada pels carrers de la ciutat vestits de Sita Murt. Enmig dels brillants que porten hi veurem els seus ulls i en els somriures dels igualadins en la nit més màgica de l’any hi veurem el seu. Volem continuar sentint ben a prop la nostra dissenyadora més internacional, la dama del punt català.

Moltes gràcies per la teva empenta, Sita.

(Article publicat a Anoiadiari.cat el 3/12/14)


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *