Berta Biosca: “Fer bona olor és molt important”

Foto Berta Biosca - Igualada 5-4-13El Perfum. Des de fa un any i mig té oberta una botiga especialitzada en oferir perfum genèric, el que n’abarateix el preu sense perdre la qualitat del producte. També ven tot tipus de complements.

> Assegura que per perfumar-se cal posar-se la colònia als canells, darrere les orelles i també darrere els genolls

Com és el perfum que ven?

És un perfum amb les mateixes característiques que el que fan les grans marques però amb l’avantatge que és més barat i tots valen 20 euros i són de 100 ml, ja que no té despeses de publicitat ni de disseny de les ampolles. En aquest sentit, tots els envasos són iguals i cada perfum té el seu equivalent a un perfum d’una gran marca. Tenim unes 70 referències de perfum de dona i unes 50 d’home.

On es fabriquen?

Es fan a França amb un procés d’amasseració que dura quatre mesos a partir d’essències naturals, el que fa que el producte no perdi la permanència, a diferència dels perfums sintètics d’imitació.

Com s’ha de posar un perfum?

Evidentment, sempre després de dutxar-se i els tres punts on cal posar-lo és als canells, darrere les orelles i també, curiosament, darrere dels genolls, ja que és una part del cos que es mou i el seu fregament fa que s’escampi l’olor. Posant-lo en aquests tres llocs n’hi ha prou. Cal posar-se’n amb mesura i és molt important no ruixar-se la cara o el coll perquè si hi toca el sol, pot ser que es taqui la pell. El recomanable és posar-se perfum dos cops al dia, tot i que això va a gustos i hi ha gent que, per exemple, només en porta els caps de setmana.

Què cal tenir en compte a l’hora de comprar-ne?

Primer de tot cal dir que això és molt personal i va al gust de cadascú però és important saber quin tipus de pell tens. Si tens una pell més seca, és recomanable un perfum més fort, ja que absorbeix més ràpid l’olor, i si en canvi la pell és més greixosa, recomano un perfum més suau. Per això sempre dic que la gent provi el perfum directe a la pell, ja que depenent del tipus de pell l’olor pot variar. Després, també és important que cadascú el triï l’olor al seu gust i en funció de la classificació de les fragàncies: els dolços són bastant forts, els afustats són més secs, els florals es fan a partir de la flor, els frescos són els més suaus, i els aromàtics.

Què aporta un perfum?

És un complement més de la nostra imatge. Fer bona olor és una cosa molt important i és un dels aspectes que transmeten també la nostra personalitat, ja que el nostre cap de manera inconscient de seguida associa les olors i és una manera de recordar a la persona. És una de les primeres coses que es perceben quan coneixem a algú: si fa una olor agradable o no. Ara bé, sempre cal posar-se’n amb mesura perquè el bonic d’un perfum és que la gent en senti l’olor quan s’acosta a tu i no a uns quants metres de distància; aleshores embafa i perd classe. Per anar bé, nosaltres mateixos no hauríem de sentir l’olor el perfum que portem, ja que el nostre olfacte s’hi acostuma de seguida.

Per què vas obrir el negoci?

Jo no venia d’aquest món i mai havia regentat una botiga, sinó que treballava a l’administració d’una empresa d’aquí Igualada. Vaig fer un curs sobre perfum a València i vaig decidir tirar-me a la piscina, tot enriquint aquesta oferta amb bijuteria i altres complements per vestir. Fa un any i mig que vaig obrir i de moment no m puc queixar, costa, però de mica en mica la gent s’ho diuen els uns als altres i els que ja coneixen els perfums repeteixen.

Amb la crisi la gent té ganes d’arreglar-se més i sentir-se bé?

És veritat que la gent vol oblidar-se dels problemes del dia adia i una manera de fer-ho és posant-se guapo o guapa i comprar-se, per exemple, un mocador o una polsera que val pocs diners. Ara bé, l’inconvenient és que al no tenir tants diners, la gent s’hi mira molt més abans de comprar i nosaltres hem d’ajustar molt els preus i els marges són molt petits.

(Entrevista publicada a la secció “Entre 8km2″ del Diari d’Igualada el 05/04/13)


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *