Àngel Ruiz: “No pararé fins que tingui un cotxe”

(Entrevista publicada a la secció “Jo pregunto″ del Diari d’Igualada el 16/03/07)

foto (2)Presentador de Conca TV. Aquí el teniu. És el de la tele. Aquell individu que veiem a Conca TV cada hora després de l’informatiu assentat en un tamboret i amb un fons ple de núvols. Des de fa 5 mesos que l’Àngel està posat dins el personatge de “El de la tele” presentant el programa “T’ho canvio”. És l’espai d’humor i d’intercanvi de Conca Televisió. Tots nosaltres estem cridats a participar del programa i a fer possible l’objectiu que s’ha marcat el seu presentador. Tot seguit capbussem-nos al món del “T’ho canvio”. Ja us aviso que llegireu una entrevista del tot insòlita.

 A partir d’ara deixi de ser l’Àngel i sigui “El de la tele”.

Cap problema, però pensi que el presentador del “T’ho canvio” és una persona egocèntrica, borde, seca, impertinent i fins i tot pedant.

Estem avisats, doncs. Què és el “T’ho canvio”?

És un experiment sociològic, com una mena de Gran Hermano però individual. Havíem pensat en instal·lar càmeres per casa meva però al final, com que no hi havia tant pressupost, m’haig d’estar al plató de la televisió. Al programa ens mirem la vida des d’un punt de vista humorístic. L’excusa per a fer tot això és l’intercanvi d’objectes.

Què vol dir això de l’intercanvi d’objectes?

Cada setmana tenim un objecte i volem canviar-lo per alguna cosa que sigui millor. La metogologia és molt senzilla; els telespectadors ens poden enviar correus electrònics, trucar-nos, o venir als estudis amb els objectes que ens vulguin canviar setmana rere setmana. Vam començar amb una vaca petita de ceràmica que marcava la temperatura i ara ja tenim un aspirador valorat en 200 euros.

D’on surt la idea de fer aquest tipus d’intercanvi?

Això se li va acudir a un americà. Ell va començar amb un clip i a través de l’intercanvi d’objectes va arribar a tenir una casa.

Què vol obtenir el “T’ho canvio”?

El nostre objectiu és aconseguir un cotxe. Aquest és el fil argumental que uneix els diferents programes. Sabem que és una fita difícil, però no ens rendirem fins aconseguir-ho. A més, com pot veure, tinc molta paciència i si cal em faré molt pesat.

Com estàn funcionant els intercanvis de moment?

La veritat és que molt bé perquè cada setmana tenim objectes per a intercanviar amb l’audiència. Partint de la vaca petita de ceràmica hem tingut un rellotge, una bicicleta, un viatge en globus, una cafetera, i fins i tot un quadre de l’artista local i alhora regidor Enric Senserrich.

Precisament amb Senserrich van iniciar una dinàmica de convidar els polítics locals al programa.

Sí, els polítics vénen al programa i representen un paper una mica diferent del que estàn acostumats a fer. Crec que els humanitzem. Com que jo vull aconseguir el cotxe crec que haig d’estar bé amb tothom i en aquest cas els polítics són els qui manen i tallen el bacallà.

Com és la participació dels polítics al programa?

La veritat és que m’intenten treure una mica de protagonisme, però com que la meva figura és tant gran ho tenen difícil per aconseguir-ho. En definitiva, el que fan és entrar dins la història que haguem planejat per aquell programa i ells i jo protagonitzem una escena divertida.

Costa molt que vinguin?

N’hi ha que es fan pregar més que altres, però estem convençuts que tots tenen moltes ganes de venir i n’anirem convidant de tots els partits. De moment ja han sortit al “T’ho canvio” Enric Senserrich, Joan Torras, i aquest vespre és el torn de Marc Castells.

Una altra de les iniciatives que han impulsat des del programa és demanar una càmera del temps de TV3 a Igualada.

Se’ns dubte que aquesta és la discriminació més gran que ha patit Igualada en els últims anys. A més, estic fart de costipar-me, ja que quan em llevo al matí i miro TV3 veig que surt la càmera de Calaf i allà tot està emboirat i fa molt fred. I clar, jo em vesteixo adaptant-me al temps que fa allà. Aleshores surto al carrer d’Igualada i veig que el temps és molt diferent; fa més calor. Jo començo a suar, m’encostipo, i crec que la millor solució és aconseguir aquesta càmera del temps de TV3 a la ciutat.

Han creat una plataforma per a demanar la càmera, oi?

Per ara hem muntat una plataforma que jo mateix presideixo. Hem enviat varis correus electrònics i un fragment del programa a TV3. Ens va respondre el Tomàs Molina i ens va explicar quins són els passos a seguir per instal·lar una càmera. Ara mateix ho estem estudiant.

Si TV3 no els fa cas i no instal·la aquest càmera del temps tenen previst dur a terme accions concretes?

Ens em plantejat diferents accions com tallar el pas de Renfe a Sant Joan Despí, però ja ho fa la mateixa Renfe cada dia. També havíem pensat tallar l’autovia però també se’ns han avançat. Seguirem pensant.

Si algú encara no coneix el “T’ho canvio”, que li diria?

Doncs que és el programa estrella de Conca TV, sense cap dubte.


Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *