Igualada Som-hi demana obrir els tràmits perquè la ciutat tingui una sisena escola pública i una quarta escola bressol

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha emnplaçat al govern d’Igualada a encetar els tràmits necessaris perquè la ciutat tingui una sisena escola pública i una quarta escola bressol també pública. La demanda es produeix després que fa unes setmanes la Generalitat aprovés un decret que permet convertir escoles concertades en públiques si compleixen una sèrie de requisits. Igualada Som-hi creu que això és “una oportunitat que la ciutat ha d’aprofitar” i fa aquesta proposta pensant en l’Escola de l’Ateneu, que té escola de primària i escola bressol amb una capacitat total que podria superar els 240 alumnes. Durant la campanya electoral, la mateixa entitat, va explicar a tots els partits polítics que podria estudiar la possibilitat d’acollir-se a aquest decret.

Amb aquest posicionament, Igualada Som-hi vol fer realitat les seves propostes electorals en l’àmbit educatiu com són que la ciutat tingui una quarta escola bressol pública i que hi hagi un major equilibri entre l’escola pública i l’escola concertada a la ciutat, ja que en aquests moments hi ha cinc escoles públiques i nou de concertades. El regidor portaveu de la formació, Jordi Cuadras, recorda que “actualment, l’escola pública es troba en minoria a Igualada i amb absència d’un centre públic de 0 a 12 anys al centre de la ciutat, el que suposa que no totes les famílies que demanen portar els seus fills a una escola pública en primera opció puguin fer-ho i també provoca que moltes tinguin un centre públic lluny de casa”.

Igualada Som-hi plantejarà un acord de tots els grups municipals perquè la ciutat doni recolzament a la creació de la sisena escola pública i la quarta escola bressol. El grup format per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta proposarà votar una moció conjunta al ple de l’Ajuntament de dimarts que ve.

La regidora d’Igualada Som-hi Montse Montaña explica que “plantegem aquesta moció perquè la ciutat pugui tenir una posició unànime davant aquest assumpte i per afavorir la creació d’aquesta oferta d’educació pública dels 0 als 12 anys al centre de la ciutat”. A més, afegeix, “volem que aquesta possible nova escola bressol i escola de primària públiques serveixin per a fer un repartiment equitatiu d’alumnes a la ciutat i lluitar contra la segregació. Cal garantir una igualtat de condicions i una capacitat idònea de tots els centres de la ciutat. Tenir una nova escola pública amb escola bressol inclosa, és un pas que va en aquesta dirección i per això demanem al govern que iniciï els treballs necessaris perquè sigui una realitat”.